maandag 13 december 2010

Recept: Speculaasjes

Ik wilde laatst speculaasjes bakken, alleen had ik geen speculaaskruiden meer in huis. Omdat ik het eigenlijk toch leuker vind om alles zelf te maken bij het koken ben ik wat gaan experimenteren met de verschillende specerijen uit mijn keuken en dit pakte super goed uit! Lees snel verder voor het recept van deze heerlijke speculaasjes!




Ingrediënten voor 50 kleine koekjes
12 gram kaneel
3 gram kruidnagelpoeder
3 gram nootmuskaat
2 gram witte peper
2 gram foelie
2 gram korianderzaad
1 gram anijszaad


200 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram bruine basterdsuiker
2 eetlepels speculaaskruiden
1 eetlepel melk
150 gram koude boter
2 eetlepels maïzena



Bereiden:
Doe alle specerijen in een afsluitbaar potje en schud het even door elkaar. Zeef nu je bakmeel, basterdsuiker en speculaaskruiden boven een kom. Voeg de boter en de melk toe en kneed dit met koude handen even goed door. het is belangrijk dat je geen boterklontjes meer blijft zien, anders wordt je deeg op die plekken heel vettig. Nu is het tijd om het deeg een uur te laten rusten in een afgedekte kom.
Als het uur om is, bepoeder je je handen met maïzena en begin je de deegbol weer even door te kneden. Bestuif nu je aanrecht met bloem en rol het deeg nu zo dun mogelijk uit.
Verwarm de over voor op 150 graden celcius en steek met bijvoorbeeld een klein glas je koekjes uit het deeg. Leg ze op een ingevette bakplaat en plaats deze voor 20-30 minuten in de oven.

Met dit recept kun je natuurlijk ook kruidnootjes maken! Maak daarvoor kleine bolletjes van het deeg, die je een beetje platdrukt op je bakplaat. De bereidingstijd zal dan ongeveer 10-15 minuten zijn, afhankelijk van de grootte en dikte van je kruidnootjes.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten